Megyei elismerés a Sümegi Önkormányzati Tűzoltóságnak


Megyei elismerés a Sümegi Önkormányzati Tűzoltóságnak

A Tűzoltók Napja alkalmából, Flórin napján rangos kitüntetést kapott a Sümegi Önkormányzati Tűzoltóság

Ünnepélyes állománygyűlés keretében emlékezett meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról.
Az állománygyűlésen Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta, Szent Flórián, vagyis Florianus az ókori Római Birodalomban, a mai Sankt Pölten területén elhelyezkedő városban született, s katonaként csatlakozott a tartományi sereghez, ahol katonai feladatai mellett a tűzoltóság megszervezéséért is felelt.
Szent Flórián élete mindannyiunk számára példamutató és tanulságos. Amennyiben az általa felvonultatott értékek mentén éljük életünket, kiállunk bajtársainkért és tiszteljük a hagyományokat, a jövőben még sikeresebbek lehetünk és sokat tehetünk Veszprém megye mentő-tűzvédelmének további fejlődéséért – zárta beszédét az igazgatóhelyettes.
Az állománygyűlésen Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, valamint a tűzoltósághoz kötődő civil szervezetek és városvezetők többeket megjutalmaztak kiváló munkájuk elismeréséül.

Az év önkormányzati tűzoltója Piszter Csaba sümegi tűzoltó lett, és az önkormányzati tűzoltóságok közül a sümegi önkormányzati tűzoltó-parancsokság érdemelte ki az év tűzoltó-parancsoksága elismerést.