Kovakő Camp – nemcsak turistáknak


Sümeg határában, gyönyörű panorámával rendelkező szálláshely a Kovakő Camp. Megismerhetik az idelátogatók a város természeti értékeit, felfedezhetik a környéket és zavartalanul pihenhetnek. Az országos kéktúra útvonalán fekvő táborhely a bakancsos turisták programjába is beilleszthető. Erdei iskolák helyszínéül szolgálhat és kiindulópontja lehet a környék nevezetességeinek megtekintését célzó kirándulásoknak. Azonban a sümegi családok, munkahelyek is jól tudják hasznosítani összejöveteleik megtartására.

2014-ben kezdett el azon dolgozni a képviselő- testület, hogy a terület a városé lehessen. A magyar államtól végül ez év tavaszán kapták meg a vagyonkezelői jogot. Szeretnék elérni, hogy már az idei szezonban élénk forgalmat bonyolíthassanak le. Ez egy viszonylag olcsón elérhető szálláshely, faházakkal, közös helyiségekkel, különleges sümegi panorámával.

A faházak komfortossá tételére is nagy hangsúlyt fektetnek. Felmérték a tavasz folyamán a házak állapotát, apróbb javítási, felújítási munkákat végeznek most a szezon elején. Új ágyneműket szereztek be, különböző háztartási eszközöket. A Közszolgáltató Kft. végzi a parkosítást, valamint az asztalosmunkákat, tető javításokat, vizesblokkok felújítását.

A kemping hasznosításával kapcsolatban számíthat az önkormányzat a Tourinform Iroda szakmai segítségére. Már elindult a marketing munka, amellyel népszerűsíteni tudják a Mogyorós- dombi lehetőségeket. Táboroztatásra, több napos kirándulásra, a természet és a geológia iránt érdeklődő csoportoknak ajánlják elsősorban, valamint kiváló családi összejövetelek, esküvők megtartására is ez a helyszín.

Az első látogató csoportot májusban várja az addigra megújult, megszépített Kovakő Camp.

Az érdeklődők – köztük a helybéliek is a családi, baráti összejövetelekhez, esküvőkhöz – a Tourinform irodában kaphatnak bővebb információkat a szálláshelyek árairól és a foglalásokról is!