Kisfaludy emlékház


Február 14-én ellátogattunk a Kisfaludy Emlékházba, ahol egy előadást hallgathattunk meg Kisfaludy Sándor életéről Miklósi-Sikes Csabától, aki az emlékház nyugalmazott igazgatója. A téma kapcsolódott az aznapi hangulathoz, hiszen főként a költő szerelmeiről esett szó Valentin napon. Szerencsések voltunk, hogy részesei lehettünk az előadásnak, ugyanis rengeteg új és érdekes dolgot hallhattunk arról az emberről, akinek gimnáziumunk a nevét viseli.

Az csak még izgalmasabbá tette az egészet, hogy a költő szülőházának egyik korhű helyiségében tartották az előadást, ezáltal olyan érzésünk volt, mintha visszarepültünk volna az ott említett időkbe. Megdöbbentő volt megtudni azt a sok-sok új dolgot Kisfaludyról, amit az előadó elmondott, hiszen nagyon kalandos életet élt. Úgy gondolom, hogy ez alatt a rövid idő alatt, amit a múzeumban töltöttünk, a tudásunk sokat gyarapodott iskolánk névadó költőjéről, és mindegyikünk büszke arra, hogy az ő nevét viselő gimnáziumba járhat.

Az előadás után párokat alkottunk és egy kvízt töltöttünk ki a hallottakról.

Nagyon hamar, pár percen belül ki is javították nekünk a feladatlapokat, és az első három helyezettet egy kis édességgel jutalmazták. Bár a tesztek olyan jóra sikeredtek, hogy sok második helyezett lett. Senki nem ment haza üres kézzel, mert megajándékoztak bennünket egy kővel, aminek a tetejére egy piros szív volt festve. Összességében ez egy hatalmas élmény volt a számunkra, és mindenki jól érezte magát.