Kilián Téri Ifjak


Október 21-én rendhagyó eseményre került sor városunkban. Büszkén állíthatom, ritka találkozások egyikét sikerült megvalósítanunk!

A modern technika (Facebook) előnyét kihasználva, zárt csoportot hoztunk létre. A Kilián tér (ma Kálvária tér) ’70-es évek szülöttei vagyunk, kik boldog gyermekkorunkat nap, mint nap együtt töltöttük. Nagyot gondoltunk 20-30 év után: találkozzunk! Második nekifutásra sikerült a szervezés és 25 ifjú találkozott. A fiatal, szemtelen, vakmerő, huncut, minden rosszaságra kapható gyerekekből felnőtté váltunk. A találkozás első perceiben mindenkiből előbújt a pimasz kamasz. A közös múltidézés valamennyiünknek mosolyt csalt az arcára. Ha azok a cseresznyefák beszélni tudnának…

A beszélgetésre a Kovakő Camp-et választottuk, ezúton is szeretném megköszönni Sümeg város önkormányzatának, hogy rendelkezésünkre bocsátották a helyszínt. Miközben főtt a gulyás, gyermekkori játékokat, élményeket idéztünk, a múltat és a jelent hasonlítgattuk. Közösen ültünk asztalhoz, és ez jó alkalom volt, hogy mindenki mondjon pár szót magáról. Közben az járt a fejemben: azokkal az emberekkel ülök itt, akikkel együtt bigéztünk, fogócskáztunk, tengóztunk, bunkert építettünk, tollasoztunk, fára másztunk, hógolyóztunk, de egy asztalnál sosem ültünk. Ám 2017-ben ez is megvalósult. Ahogy Misi és Tibi mondta: Megcsináltuk! Köszönet mindenkinek, aki eljött, külön a nem Sümegen élőknek, hogy a távolság nem volt akadály.

A szervezésben Bakos Tibor, Madácsi Mihály, Takács Zoltán, Novák Sándorné, Zelenkáné Baráth Éva és jómagam, Kuruczné Baráth Lívia vettünk részt. Bízunk abban, hogy jövőre ismét így lesz, de akkor már nagyobb létszámmal. Rajtunk nem fog múlni! A célunk: hagyományt teremteni!