Kézilabda nagy lépésekkel


A Sümegi Városi Sportegyesület keretén belül január közepén alakult meg a kézilabda szakosztály Meszlényi Dezső vezetésével. A 70-es években már működött csapat Sümegen, akkor jó hírük volt a megyei bajnokságokban. A Magyar Kézilabda Szövetség megkeresésére indult el most új erővel a kezdeményezés. Még inkább erősíti ezt a törekvést, hogy egy 300 fős kézilabda-munkacsarnok is megépül majd, a tanuszoda szomszédságában, szintén állami támogatásból. A város vezetőinek, pozitív hozzáállásának köszönhetően a beruházás első helyre került a munkacsarnok építési programban. Hamarosan megtörténik az alapkőletétel, és talán jövőre el is készül az új épület.

Jelenleg a szakosztályban fiúk és lányok egyaránt vannak, közel 70-en jelentkeztek eddig. Az általános iskola testnevelő tanára, Renczes Ákos heti 3 órában foglalkozik velük. Edzéseiket jelenleg a tornateremben tartják. A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetségtől kaptak labdákat, edzőpólókat és rendszeres a szakmai kapcsolattartás. Ismét bővült tehát a sportág palettája az iskolának – ahogy az igazgatónő fogalmazott.

A sümegi kézilabdasport nagy iramú fejlődéséhez hozzájárul még, hogy a veszprémi kézilabda klub is együttműködést ajánlott fel utánpótlás céljaik elérése érdekében.

Néhány héttel ezelőtt mintegy 80 fős sümegi kézilabda rajongónak biztosítottak helyet egy mérkőzésükön, arénájukban. Ekkor válaszolt kérdéseinkre Gulyás Péter, a Telekom Veszprém  utánpótlásvezetője. Elmondta, azt szeretnék, hogy minél több gyerek kezdjen el a megyében kézilabdázni. A közös munkát a Magyar Kézilabda Szövetség elvei alapján tervezik megvalósítani.  Ennek keretein belül a sümegi iskolával és több óvodával is együttműködnek. Cél, hogy mindebből a magyar kézilabda társadalom tudjon majd profitálni.

A sümegi iskola feltételei adottak – tette hozzá-, elkezdhetik a koncepció szerint a munkát. Edzőik segítik majd a sümegi kollégák munkáját. A versenyeztetést és a játékosok szerelését is a Telekom Veszprém vállalja, Telekom Veszprém – Sümeg néven folytatódik a kézilabdázás. Reményének adott hangot a világklasszis játékos, hogy minél több gyerek fog Sümegen kézilabdázni, minél többen lesznek majd profi kézilabdázók. Nekünk az a tervünk, hogy a városnak segítsünk elindulni ebben a sportágban.  Az alapcél azonban az – hangsúlyozta-, hogy egészséges és jó tanuló gyerekek váljanak belőlük.

Győrfi H. Marianna