Ingyenes védőkesztyűkkel is segíti a lakosokat az önkormányzat


Ma a város több forgalmas pontján 9 és 12 óra között a város polgármesterének kezdeményezésére képviselők és önkéntes segítők több mint 2 000 pár gumikesztyűt osztottak ki a 65 év feletti lakosoknak. 

 

 

 
 
 
A kellemes tavaszi idő és az idősekre vonatkozó engedélyezett idősáv sokakat kicsalogatott a város fő bevásárló helyszíneire, sokan intézték a hétvégi bevásárlást. 
 
 
Végh László polgármester ezúttal is nyomatékosította,hogy akinek nincs halaszthatatlan elintéznivalója, maradjon otthon! Az önkormányzati vonalon – a 87 550 760-es, illetve a 06 20 501 53 36-os számon – kérhetnek segítséget az idős lakosok a bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában, éljenek ezzel a lehetőséggel.
A gumikesztyűket jó szívvel fogadták a lakosok, örültek a kezdeményezésnek, és többen gondoltak otthon lévő családtagjaikra, nekik is vittek az ingyenes készletből. Megállapítható, hogy az emberek többsége megelőző intézkedésként használja a felhívásoknak megfelelően a kesztyűket és a maszkokat a koronavírus elleni küzdelemben.