Húsvéti tojásvadászok


Élénk turistaforgalom volt tapasztalható az áprilisi ünnep meghosszabbított hétvégéjén. Köszönhető egyrészt az iskolai szünetet kihasználó turistáknak, másrészt annak, hogy sokan látogattak haza Sümegre a gyökerekhez, hiszen nagymama húsvéti sonkája és virágzó udvara mindenkinek megdobogtatja a szívét, bármily régen repült is ki szülővárosából.

Az irodánk által meghirdetett Húsvéti Tojásvadászat játékra egyaránt érdeklődtek helyiek, környékbeliek, szállóvendégek és a családjukhoz hazalátogatók. Felhívásunk közzétételénél arra is gondoltunk, hogy látogatóhelyeink mellett egyszersmind az „élő értékeinket” is népszerűsítsük – a helyi népművészeket kérve fel a cserép-, vas- és fatojások elkészítésére. A Sümeg és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. tagjai értékes nyereményeket ajánlottak fel azok számára, akik helyesen fejtették meg rejtvényes verseinket, és elsőként találták meg az elrejtett tojásokat: egy kétszemélyes borkóstoló (Palota Pince), egy kétszemélyes Kisfaludy-tál (Kisfaludy Vendégház) és egy értékes ajándékcsomag (Tourinform Sümeg) talált gazdára Húsvét Hétfőn. A játékon a legsikeresebbnek azok bizonyultak, akik már rendelkeztek bizonyos helyismerettel, így a verseket könnyebben fejtették meg. A nyeremények olyan családokhoz kerültek, akik az ünnepi családlátogatást kötötték össze a helyismereti játék örömével. Ezúton is gratulálunk a nyereményekhez, és várjuk vissza őket Sümegre!

A tavaszi zsongás pedig nem áll meg ezzel a programmal, hiszen folyamatosan készülünk a Nyitott Balaton kampányra is, melyhez idén először városunk is csatlakozott. Április 28. és május 14. között tavaszi ajánlatokkal és nyitott pecsételőhelyekkel várjuk a “Pecsételd körbe a Balatont két keréken!” kerékpáros teljesítménytúra résztvevőit és minden kirándulót.

A III. Gesztenyevirág Fesztiválra is sok látogatót várunk, hiszen igazán csalogató kínálattal készülnek a szervezők, és belvárosunk is ellenállhatatlan virágpompába öltözik ezekben a napokban.

A Kovakő Camp újra megnyitja kapuit, és kedvező szállásajánlattal várja a környékre érkező látogatókat, kirándulókat – nemcsak a helyfoglalásokkal, hanem egyéb programokkal (pl. esküvő, családi rendezvények, baráti találkozók) kapcsolatban is forduljanak bizalommal irodánk munkatársaihoz!