Hetedikként ért célba a nyílt vízi vegyesváltó!


Hetedikként ért célba a nyílt vízi vegyesváltó!

A csütörtöki 5 km-es nyíltvízi vegyesváltó csapat tagjai értékeltek a hetedik hely után. A váltót kezdő Juhász Janka szerint jobban úszott, mint a szerdai 10 km-en, bár így sem adott ki mindent magából.

A 10 és 5 km-t egyéniben már letudó, 25 km-en (és majd rövidebb távon medencében) is induló Rasovszky Kristóf szerint hatalmas többletet jelentett, hogy három társáért is úsznia kellett, a hetedik helyet pedig remek eredménynek tartja.

A harmadik úszónk, Novoszáth Melinda vb-érmes úszókkal került egy körbe, velük nem tarthatta a ritmust, így kicsit egyedül maradt, ami nyíltvízi úszásban sosem jó. „Rengeteget jelentett, hogy a csapattal a csapatért versenyezhettem, mindannyian nagyon élveztük” – zárta.

„A sorrend kialakításánál a legjobb döntést hoztuk meg, nem mondom, hogy könnyű volt, nem mondom, hogy nem örültem volna a hatodik helynek, de mindenki kihozta magából a maximumot, ez a lényeg. Óriási gratuláció a csapatnak. Előttem váltott a brazil fiú, próbáltam mögötte menni, de végül a rutin győzött, hiszen beúszott elém és jól hajrázott. Most kapcsolódtam be a vb-be, tetszett a hangulat, a 25 kilométerhez kicsit melegebb a víz az ideálisnál, de mindent beleadok holnap” – értékelt a záróember Gyurta Gergely.