Görbe tükör – Egly Sára, Bors Olivér


Szerintem, engem az emberek felelősségtudónak, nyugodtnak tartanak, olyannak, akinek minden könnyedén megy.

Lehet, hogy néhány dologban igazuk is van, de abban nem, hogy nekem minden a kisujjamban van. Sokszor az űrbe is fellőném magam tíz percre, hogy lenyugodjak. Körülbelül ez a tíz perc itt a földön is kell a higgadtsághoz. Ez lehet, hogy azért van, mert sokszor mindent eltűrök és elhallgatok, olyat is, amit lehet, hogy jobb lenne kiadni magamból, de nem…

Végülis én megvagyok jól, de ha arról lenne szó, egy kis gondolatolvasási képesség még beleférne.

Egly Sára  6/B

 

Igazából engem mindenki másmilyennek lát. A felnőttek aranyos, tündéri jó kisfiúnak tartanak, bár tudják, hogy „zsivány gyerek” vagyok. A barátaim szerint: Olivér egy vicces és segítőkész srác.

Szerintem sok jó és rossz tulajdonságom van. Jó tulajdonságaim a kedvesség, segítőkészség és a jószívűség. Egyetlen rossz tulajdonságom, amit ismerek az, hogy nyers vagyok. Ezzel gyakran bántok meg embereket, de ezt minél hamarabb helyrehozom a gáz poénjaimmal. A külsőm nem átlagos. Van egy pici pocim, ami puha, és ha mozgatom olyan, mint a trambulin (de csak a testvérem szerint). A fejem pedig azért ennyire kerek, hogy a gondolataim gyorsan irányt tudjanak benne váltani.

A sok jó tulajdonságomat meg akarom tartani, csak a pocakomat és a rosszakat nem.

Bors Olivér 6.b