Gasztro-sarok – Sertéscsíkok Stroganoff-módra


Gasztro-sarok

Sertéscsíkok Stroganoff-módra

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés comb
  • 20 dkg barna csiperkegomba
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 darab savanyú uborka
  • 300 ml tejszín
  • 2 ek. tejföl
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A húst egyforma nagyságú ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük. Kevés olajt forrósítunk egy nagyobb serpenyőben, és nagy lángon elkezdjük a húst pirítani. Gyakran kevergetjük, közben a gombát folyóvíz alatt megmossuk, majd egyforma nagyságú szeletekre vágjuk. Ha a hús minden oldala kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, és hozzá adhatjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, és kevés vízzel addig pároljuk, míg megpuhul. Ha elfőtte a levét, pótoljuk, de mikor már puha a hús, forraljuk el a levét, és adjuk hozzá a darabolt gombát. Együtt pirítsuk még pár percig, majd felönthetjük a tejszín és a tejföl keverékével. Amíg ismét felforr a ragu, addig a savanyú uborkát nagyon vékonyan szeleteljük fel, és adjuk a gombás húshoz. Még egy utolsó kóstolás, szükség esetén újra sózás, borsozás és készen is vagyunk. Natúr párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Végh Beatrix