FUTÁS – Dobogóról dobogóra


FUTÁS – Dobogóról dobogóra
Még csak 6 hónapja fut, de már állt a dobogó összes fokán a sümegi 38 éves Borbély István.
Első érmét 3 .helyezettként a keszthelyi éjszakai 10km-es futáson szerezte, ahol 129 futó közül Ő kapta meg a bronzérmet jún.10-én.
Rá egy hétre pedig egy koránkelős Napfelkelte futáson Balatonakaliban már ezüstérmet hozott.
A Vonyarci Nyargalást már bevállalta világosban is, a 19.5 km-es távon korosztályos 1. helyezett lett jún.24-én, meglett az arany is.
Júl-2-án pedig , két sümegi futóval, Kustos Istvánnal és Nagy Miklóssal váltóban indultak a tatai maratonon, ahol a 3. helyet szerezték meg.
Eddig 12 versenyen vett részt, 4 érem bizonyítja, hogy nem hiába indult és hogy lesz ez még több is. A következő nagy megmérettetés Tisza-tó kerülés, amit váltóban fog majd futni, 37 km jut rá.
István 24 évig focizott, de miután kiment külföldre dolgozni, nem nagyon talált lehetőséget a folytatásra. Hiányzott neki a sport, így találta meg a kapcsolatot a sümegi futókkal, kezdett el velük futni, később versenyekre járni.  Rengeteg új embert , új tájat megismert, tapasztaltabb futótársai jó tanácsokkal segítik, biztatják. Ő is azt ajánlja a bátortalanabbaknak, akik úgy gondolják, hogy túl kövérek, túl soványak, túl magasak vagy túl alacsonyak a futáshoz, hogy kezdjék el! Akár Őt is kereshetik, segíteni fog. Fussanak együtt. ( De ki bírja az Ő tempóját? )
Gratulálunk István! Így tovább!