Fotókiállítás


A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház 2017 februárjában „Ébredő természet” címmel fotópályázatot hirdetett, melyre április 25-ig lehetett a természet szépségeit bemutató pályamunkákat beküldeni.

Nagy örömünkre óriási sikere volt a felhívásnak, 16 alkotótól, közel 80 db gyönyörű, tavaszi fotó érkezett be, melyekből 31 került ki a falakra, de az összes fotó megtekinthető digitálisan is az Emlékház időszaki kiállító termében.

A kiállítás megnyitó és a díjátadó a Gesztenyevirág fesztivál vasárnapján, délután került megrendezésre. Oszkai Réka köszöntője után, Végh László, Sümeg város polgármestere nyitotta meg a tárlatot. Ezt követően a Szegedy Róza Nőikar tavaszi, madárcsicsergéssel egybekötött koncertje volt hallható, majd a díjak átadása következett. Minden alkotónak személyre szabott emléklappal, a helyezetteknek ajándékcsomaggal is kedveskedtünk.

Nehéz dolga volt a zsűrinek, különböző szakmai szempontok alapján választották ki, a nekik leginkább tetsző képeket. Az első helyezett Borsné Katalin madaras fotója lett, „Ez már tavasz” címmel. A második helyezett Kulcsár Géza „Ébredés a Szűcs Pálné völgyében” fotójával, harmadik helyezett Samu Zoltán Tamás „Kökörcsin” című képe. A különdíjat Szász Ildikó fotója kapta.

A díjak átadása után az érdeklődő közönség nagy elismeréssel szemlélte a különleges, művészi fotókat.

A kiállítás június végéig megtekinthető a Kisfaludy Sándor Emlékházban.

Ezúton is köszönjük a rengeteg fotót, és a lelkes hozzáállást.

 

Torma Kinga, Kisfaludy Emlékház