Fesztiválfődíjat nyert Till Attila filmje Németországban


Fesztiválfődíjat nyert Till Attila filmje Németországban

A Tiszta szívvel című magyar film a Berlinben rendezett South East Europe Film Festival filmfesztivál fődíját nyerte el.

 

A vasárnap véget ért négynapos fesztivál nemzetközi zsűrije az érzelmekkel, humorral és meglepetésekkel teli történettel indokolta, hogy Till Atilla akcióvígjátékának ítélte oda a legjobb filmnek járó elismerést, írja az MTI.

A Tiszta szívvel, Till Atilla második nagyjátékfilmje korábban már Szerbiában, Luxemburgban, az Egyesült Államokban, Görögországban, Franciaországban, Egyiptomban és Ausztriában is nyert fesztiváldíjakat.

A másodszor megrendezett szemlén a délkelet-európai térség 15 országának friss filmes terméséből mutattak be válogatást, eredeti nyelven, angol felirattal. A Tiszta szívvel a fesztivál rendezőpartnereként közreműködő Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Berlin kezdeményezésére került a versenyprogramba.

A legjobb rendezésért járó elismerést Bujar Alimani albán filmes kapta Krom (Króm) című munkájáért, a legjobb színésznőként Natasa Dorcicot, a Ti mene nosis (Te viszel engem) című horvát film szereplőjét, a legjobb férfi színészként pedig Donat Qosját, a Home Sweet Home (Otthon, édes otthon) című koszovói versenyfilm szereplőjét díjazták.