Férfi vízilabda: A magyar válogatott 14-5-re legyőzte az orosz csapatot, ezzel elődöntőbe jutott


Férfi vízilabda: A magyar válogatott 14-5-re legyőzte az orosz csapatot, ezzel elődöntőbe jutott

 

„Zseniális érzés, amikor bevonulunk, amikor kétezer valahány ember kiabálja, hogy ‘Hajrá magyarok’, meg szurkolnak, tapsolnak. Aztán amikor elkezdődik a meccs, akkor kicsit átfókuszálok a meccsre. Amikor viszont ki kell jönni a partra és van egy kis szusszanásnyi időm, akkor figyelek a közönségre, és az rengeteg energiát tud adni, hogy kiabálnak, hogy ‘Ria, ria, Hungária’. Tényleg zseniális”.

 

Elkezdődött a mérkőzés, az oroszoké az első ráúszás. Nem úgy az első gól, amelyet Hosnyánszky Norbert szerzett a magyar csapatnak. Varga Dénes a második magyar gólt is bedobta. Az orosz Sepeljov váratlan dobása végül nem ment be – kapufa lett. A magyar válogatott harmadik gólját Manhercz Krisztiánnak köszönhetjük. Hosnyánszky Norbert szép gólt lőtt, egészen váratlan pozícióból és váratlan helyre. Magyar időkérés után Vámos Márton bedobta a gólt – közben a közönség hangosan és rendkívül lelkesen szurkol a magyar csapatnak. Az első negyedet 5-0-ra nyerték a magyarok.

második negyed első percében Nagy Viktor máris gyönyörűt védett. Varga Dénes újabb bravúros gólt szerzett, ez ezen a mérkőzésen már a hatodik, egyben a második, amit ő dobott be. Az orosz Ivan Nagajev góljára aligha számított bárki is, így már 6-1 az állás. Magyar időkérésre került sor, miután emberelőnybe került a hazai csapat. Nagy Viktor ismét hatalmasat védett, aztán orosz emberelőny és időkérés következett. Nagy Viktor a szélről érkező dobást is kivédte. Vámos Márton nagyon határozottan lőtte be a magyar csapat hetedik gólját. Varga Dénes ezen a mérkőzésen harmadjára szerzett gólt. Nagy Viktor tizenegyből tízszer sikeresen védett. Az első félidő végén 8-1 az állás a magyarok javára.

harmadik negyedben Hárai Balázs gyöngyörűen kapuba helyezi a labdát, röviddel ez után Varga Dénes újabb gólt szerez. Alexey Bugaychuk bedobta az oroszok második gólját. Gór-Nagy Miklós kipontozódik, Oroszország időt kér. Újabb orosz gól emberelőnyből, majd a negyedik orosz gólt Derevjankin Nyikita dobja be. Hosnyánszky Norbert góljával 11-4 az állás egy perccel a negyed vége előtt. Az előbbieknél fordulatosabbnak bizonyult a harmadik negyed, de a magyarok megőrizték előnyüket: 11-4 az állás a negyed végén.

Balázs

negyedik negyedben az oroszok hozták el a labdát. Varga Dénesé az utolsó negyed első gólja – méghozzá micsoda gól! Az ötödik orosz gólt Liszunov Szergej szerezte, másodpercekkel később Manhercz Krisztián is kapuba talált. Ezzel 13-5 az állás. Hosnyánszky Norbert újabb gólt dobott, két perccel a mérkőzés vége előtt. Zalánki Gergő után Török Béla is kipontozódik. Nagy Viktor újabb szép védésével véget is ért a negyedik negyed, s ezzel a mérkőzés.

 

A végeredmény: Magyarország – Oroszország 14-5 (5-0, 3-1, 3-3, 3-1)