Felhívás


Sümeg város polgármesterétől

  • Tájékoztatom a sümegi lakosságot, illetve minden hívő katolikus embert, hogy a napokban megjelent téves hírekkel ellentétben természetesen a sümegi ferences kegytemplomban SEM kerül sor misére! A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 637/2020 március 17-én kelt körlevelében úgy intézkedett, hogy 2020 március 22-től, beleértve a kezdő napot is a liturgikus események ELMARADNAK!
  • Nyomatékkal kérek ismét mindenkit, hogy a Kormány és az Önkormányzat hivatalos oldalairól tájékozódjon, és ne adjon hitelt különböző internetes közösségi oldalakon megjelenő híradásoknak!
  • Újra nyomatékosan kérem arra Sümeg város lakóit, hogy lehetőleg maradjanak otthon! Különösen vonatkozik ez a 70 év feletti korosztályra! Ők, ha segítségre van szükségük, vegyék igénybe az Önkormányzat által létrehozott, a járványhelyzet fennállásának végéig működő segítő szolgálatot!
  • Tájékoztatom Sümeg lakosságát, hogy jelen pillanatban városunkban öt személyt vont a hatóság lakhelyelhagyással járó járványügyi intézkedés alá. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ők fertőzöttek lennének. Mindezidáig fertőzött személyről városunkban nincs tudomásunk!                                                                   

       Végh László

      polgármester