Évadzáró táncgála


Évadzáró táncgála

 

Városunk kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye, a tánc sümegi fesztiválja, a 17. éve megrendezett Táncgála. Táncos gyermekeinket, fiataljainkat, a táncolni szerető felnőtteket ünnepeltük június 10-én. Elsőként Végh László polgármester úr méltatta városunk táncművészeti tevékenységét.

 

Az előcsarnokban „Táncoló képek” címmel a Balance együttes táncosai által készített munkákat tekinthették meg a nézelődők.

 

Gálaműsorunkban bemutattuk tánckultúránk sokszínűségét, látványos palettáját. Igazi show műsort láthatott a közönség. Intézményünkben folyamatosan megszervezett tánctanfolyamok eredményeként 5 korcsoportban: gyermek, ifjúsági és felnőtt, összesen 9 tánccsoport működik: showtánc, moderntánc, jazz balett, klasszikus balett, hastánc, standard latin társastánc, latin lányformáció, és néptánc műfajban, mint amatőr művészeti csoportok. A foglalkozásokra a térségből is szép számmal járnak gyerekek.

 

Az amatőr művészeti tevékenység többről szól, mint tánctanulás. A foglalkozások során fejlődik a gyermekek, fiatalok mozgáskultúrája, ritmuskészsége. Segít a szép testtartás kialakításában, a koordinációs készség fejlesztésében, oldja a szerepléstől való félelmet, jó kiállást, határozottságot ad. Fejleszti az alkalmazkodó képességet, viselkedéskultúrára, igényes megjelenésre, csapatban való együttmunkálkodásra nevel. Lehetőséget ad az illemszabályok megismerésére, a gyermekek és fiatalok egészséges életmódra nevelésére, kulturált foglalkoztatására, a szabadidő értékes, aktív eltöltésére. Tehát gyermekeink fejlődését figyelemmel kísérve, bizonyított tény, hogy a táncfoglalkozásokon való aktív részvétel teljes személyiséget fejleszt.  Ez a tevékenység a hét minden napján, heti 23 órában, éves szinten 1100 órában történik az intézményben.

Fesztiválokon, versenyeken való eredményes részvétellel visszük Sümeg jó hírét. Kiváló szakemberek, tánckoreográfusok szakmai vezetésével foglalkoztatjuk a mozogni vágyó gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket. A Broadway tánccsoport Oláh Tamás koreográfus és Forgács Márta balettmester vezetésével működik. A Balance táncegyüttes művészeti vezetője Fehér Barbara színházi táncos, táncoktató. A Just Dance Club és Néptáncegyüttes vezetője Ramasz László örökös aranysarkantyús táncos. A gálán 28 műsorszám került bemutatásra, közel 140 táncos lépett színpadra.

 

Egész évben végzett kiváló munkájáért köszönet a táncoktatóknak, a szorgalmas táncosainknak, szülőknek az áldozatvállalásáért, Sümeg Város Önkormányzatának a tevékenység erkölcsi és anyagi támogatásáért.

Szerencse Károlyné intézményvezető