Élményekben gazdag Kisfaludy Napok


Élményekben gazdag Kisfaludy Napok

A hétköznapokból kizökkenve, a hagyományokhoz hűen, az idei tanévben is megrendezte a soron következő osztály a Kisfaludy Napokat. A szokásokat tisztelve, de a mai kornak megfelelő színes, fiatalos programokkal készültek.

Nyitó ünnepséggel indult az első nap. A névadó szobrát a szervezők és a diákönkormányzat képviselői megkoszorúzták. A megemlékezést sorra követték a közösségi programok, versenyek. Kezdődhetett a pontgyűjtés.

Az iskola diákjainak az első megmérettetése a földrajz és történelem tanulmányi verseny volt, amelyeken ország-ismereti tudásukról tettek tanúbizonyságot. A szellemi vetélkedés után másnap a sport kapott főszerepet. A foci- és röplabdabajnokság mozgatta meg a diákokat, valamint a dartsban is megmutathatták ügyességüket.

A zárónapon a szokásoknak megfelelően a Kisfaludy téren sorakoztak a gimnazisták,  öltözetükben is megmutatva az idei Kisfaludy Napok fő tematikáját. A diákokat Végh László polgármester köszöntötte, beszédében hangsúlyozva a hagyományok fontosságát. A Kisfaludy Múzeum előtt vonták fel az iskola zászlaját, amelyet idén készítettek. Majd elindult a látványos, az egész diákságot megmozgató felvonulás a főutcán. Minden osztály más-más nemzet viseletét öltötte magára. Érdeklődök sora állt a járdákon, és nézte az ötletes jelmezeket.

A szervező, 10. C osztály újdonságokkal is kedveskedett a közönségnek. A posta előtti téren különleges, interaktív előadást nyújtott Szabados Ádám freestyle-focibemutatója. A gimnázium előtti téren újabb, rendhagyó, attraktív meglepetés következett. A szervező osztály, tanárok és más osztályokból kedvet kapó diákok egy flashmobot adtak elő, amelyben negyven egyenpulóveres vett részt. A koreográfiát én állítottam össze– a gimnázium egykori diákja, ma már profi színházi táncos és oktató vagyok. A táncos műsor összefoglalta a Kisfaludy Napokat meghatározó témát, az országokat. Lelkesen lobogtatták a diákok a különböző nemzetek zászlait.

A délelőtt játékos vetélkedővel folytatódott. Osztályonkénti bemutatkozások, versenyek következtek a tornateremben. A péntek esti záróeseményen Kovács László alpolgármester értékelte a programokat, majd átadta a díjakat. A versenyt a Magyarországot képviselő 11. C osztály nyerte. A Kisfaludy Bál szórakoztató műsorokkal kecsegtetett az iskola tanulóinak, öregdiákjainak és a látogatóknak. A csabrendeki Kid Dance Egyesület táncbemutatója, Zámbóné Farkas Nóra énekes fellépése, a SMASH koncertje és Nagy Jonathan bűvész és illuzionista előadása emelte a rendezvény színvonalát.

Osztályfőnökükkel, Nagy-Végh Melindával az élen, a szervező osztály emlékezetes pillanatokat szerzett, garantálva ez által a gimnazisták, tanárok és érdeklődők jó hangulatát. Fő céljuk a diákok összekovácsolása, az osztályközösség érzésének erősítése, ezáltal egy barátságos, családias hangulat kialakítása volt, amely sikeresen megvalósult.

Ezúton is köszönetüket fejezik ki a sok-sok felajánlásért, támogatásért, segítségért. A sümegi vállalkozók – akik nagylelkűen melléjük álltak – a városvezetés, az iskolavezetés, a lelkes szülők, kollégák és a gimis diákok nélkül ez nem valósulhatott volna meg.

Fehér Barbara