Élénkülő turizmus Sümegen


Élénkülő turizmus Sümegen

(Sümegi Kata összefoglalója)

Szemmel láthatóan több sétálgató turistába botlottunk idén a belvárosban is. A turizmus felélénkülése országos jelenség, és ez városunkban is tapasztalható volt az idei turisztikai szezonban.

A statisztikai számadatok kicsit jobban árnyalják ezt a jelenséget: a várparkolónál a nyári hónapokban üzemelő InfoPont munkatársai által feljegyzett látogatási adatok szerint az idei szezonban a tavalyi nyárhoz képest enyhén nőtt a látogatók száma, bár a növekedés itt nem jelentős, csupán 2%. Ezzel szemben a belvárosi turisták száma a Tourinform Iroda látogatottsági statisztikája alapján sokkal markánsabb, 90%-os növekedést mutat. A vendégek száma a kereskedelmi szálláshelyeken 4%-ot csökkent, ezen belül is azonban a külföldi vendégek száma 6%-kal növekedett. Ez arra enged következtetni, hogy a szállóvendégek esetében ugyan csökken a belföldi vendégek száma, de az egynapos kirándulásoknak köszönhetően mégis határozottan több turista érkezik városunkba, akik a belvárosi értékekre is kíváncsiak.

A közeljövőben megvalósuló turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően pedig tovább fog nőni a vendégforgalom a belvárosi szolgáltatóknál is. A csodás homlokzatokkal díszített, gesztenyefákkal övezett, történelmi hangulatot árasztó városrészben további vendégváró és –marasztaló helyek kialakítása lenne szerencsés, erre biztatjuk a vállalkozó kedvű fiatalokat. Töltsük meg élettel Sümeget!

A programkínálat még a turisztikai szezonon kívül is nagyon sokszínű és bőséges, hiszen számos gyermekprogramból, színházi előadásból, zeneiskolai rendezvényből, ismeretterjesztő előadásokból és gasztronómiai élménykínálatból válogathatunk, szinte minden napra jut egy rendezvény. A pörgés tehát az ősz beálltával sem lassult, ráadásul már az Ünnepekre is gondolhatunk.

Kossuth utcai irodánk termékkínálata a már megszokott magas minőségű helyi, kézműves termékek tekintetében is tovább bővült: számos gyönyörűen kidolgozott, illatozó és szemet gyönyörködtető ajándéktárgyat kínálunk, többek között mézeskalácsokat, kozmetikumokat, mézet, kerámiákat és egyéb dísztárgyakat, ékszereket… Ajándékvásárlásnál gondoljon a sümegi Tourinform irodára!