Együttműködést kötött a Pápai Szakképzési Centrum és Sümeg Város Önkormányzata


Március elsején írták alá azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében elindulhat a szakképzés a városban. Ennek az oktatásnak a létrejöttét a környékbeli vállalkozások is támogatják.

Végh László polgármester az aláírás alkalmával elmondta, ez egy újabb állomás, mely jól jellemzi Sümeg elmúlt két és fél éves fejlődését. Az oktatás terén nagyot léptünk előre – fogalmazott-, hiszen elindul a főiskolai képzés, most pedig jó úton haladunk a szakemberképzés kialakításával. Sümegen erre nemcsak igény van a munkavállalók részéről, hanem megfelelő lehetőségek is. A sümegi vállalkozók nagyon lelkesen állnak emellett – hangúslyozta.

Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott, hogy annak a határozott és kölcsönös szándéknak a kinyilvánítása és papírra vetése, hogy komolyan gondolja mindkét fél, hogy Sümegen létrehozzanak egy középfokú szakképző intézményt, ezzel megteremtve a térségben az állami fenntartásban működő szakképzés lehetőségét.

Az oktatás központja a tervek szerint a Kossuth utca 2. szám alatti épületben lesz. Ennek felújításáról, átalakításáról és ezzel együtt a vagyonjogról folynak még az egyeztetések.

GYHM