Együtt, hatékonyan Sümeg turisztikai fejlesztésért


A Sümeg és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.-t 2011-ben azért alapítottuk, mert a tagok mindannyian felelősséget éreznek azért, hogy városunkban és térségében kiépítsük a fenntartható és versenyképes turizmus feltételeit. Közös célunk Sümeg komplex turisztikai fejlesztése, működtetése és népszerűsítése. Ennek legfőbb eszközei a hatékony marketing tevékenység, a szakmai szempontok maximális figyelembe vétele, a források (pl. pályázatok) felkutatása, a lehetőségek feltérképezése, kihasználása.

A társaság tagjainak nem titkolt célja, hogy Sümeg úgy a közép-dunántúli mint a balatoni régió egyik fő turisztikai központjává váljon.

Ez irányú fejlesztési stratégiánk megvalósításával párhuzamosan irodánk egyéb fontos feladatokat is ellát Sümeg Város Önkormányzata megbízásából: Tourinform  Sümeg néven turisztikai  információs irodát működtetünk, melynek legfőbb célja a városunkba látogató turisták kiszolgálása (lehetőleg ingyenesen hozzáférhető) információs anyagokkal, térségünk programajánlataival, térképekkel.

A lehető legszélesebb körben igyekszünk népszerűsíteni a helyi látnivalókat, kultúrtörténeti emlékhelyeinket, értékeinket, melyek minden büszkeségre okot adhatnak. Ez utóbbiba vetett hitünket szeretnénk a helyi lakosság körében is elültetni. – Ezt célozzák a helytörténeti értékeket felvonultató, saját szervezésű programjaink, de irodánk értékesítésre szánt kínálata is tükrözi céljainkat. A sümegi emléktárgyak, szuvenírek mellett helytörténeti kiadványokat, látványtérképeket, grafikákat,  valamint a helyi termelők, kézművesek portékáit is  kínáljuk.

Ha még nem tették, keressék fel bizalommal irodánkat Sümeg centrumában, a Kossuth u. 15. szám alatt, munkatársaink készséggel állnak szolgálatukra.

Egly Márk ügyvezető

Sümeg és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.