Biztonságosabb kereszteződés a város szélén


Biztonságosabb kereszteződés a város szélén

A 84-es főúton, Sümeg határában a Tóth Tivadar utcából ki – és behajtva jó nagy forgalom a jellemző. Akik rendszeresen arra autóznak, ne megszokásból vezessenek, mert néhány napja megváltozott a közlekedési rend.

A város végét jelző táblát áthelyezték a 84-es főközlekedési úton Sümegről kifelé haladva. Ráadásul egy 70 km/órás forgalomlassító tábla is kikerült, még biztonságosabbá téve így az út melletti kereszteződéseket.

A lakosság több ízben megkereste a város vezetőit – tudtuk meg Végh László polgármestertől – , hogy az érintett útszakasz, a kereszteződés nagyon veszélyes. Nagy a gyalogos forgalom is az óvoda felé, hiszen erre viszik a gyerekeket a felső városrészből.

Korábban már a kereszteződés előtt, a Shell kút és a Tesco előtt volt egy 70-es tábla és a település végét jelző tábla is. Tehát a Tóth Tivadar utcai kereszteződést 70-nel lehetett megközelíteni, ami nagyon veszélyes volt. A Közútkezelő a probléma felvetésére gyorsan reagált, néhány hét alatt új forgalmi rendet alakítottak ki a táblák áthelyezésével.

Most a település határa kijjebb tolódott.  A változás lényege, hogy a kereszteződés után még tart a lakott terület, tehát itt maximum 50-nel lehet hajtani. A 70-es tábla pedig még védi a következő kereszteződéseket is az Alkotmány utca és a Mol kút felé.