BALATON KUPA – tájékozódási futóverseny


BALATON KUPA – tájékozódási futóverseny
Július 7-9 között rendezte meg a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület a már hagyománynak számító Balaton Kupát, az ország második legnagyobb nyári tájékozódási futóversenyét. Ezúttal Veszprém megyében, Csabrendeken és Sümegen zajlott a verseny. A csabrendeki pályák néhány pontjáról gyönyörű kilátás nyílt a Káli-medencére, ha volt ideje a futóknak körülnézni. A három napos változatos feladatokat felvonultató tájékozódási futóversenyen 6 ország közel 300 versenyzője vett részt. Természetesen a versenyzők többsége magyar volt, a szervezők négy országos rangsoroló futammal várták a tájfutókat. Igazán nemzetközi mezőny jött össze, hiszen horvát, szlovén, szlovák, belga és holland tájfutók is érkeztek. Vasárnap egy különleges “Face tO Face” aréna tájékozódási futóverseny került megrendezésre Sümegen, a vár lábánál található lovagi arénában. A sportágtörténelmi esemény először volt nemzetek válogatottjai között megrendezve. Horvátország és Magyarország csapata állt rajthoz, akiknek rövid idő alatt, kis területen elhelyezett sok ellenőrző pont között kellett eligazodniuk. A viadalon látszott, hogy a sportág őshazája hazánkban van, hiszen Magyarország könnyedén 46:22-re győzőtt.
Az egy normáltávú és három rövidtávú pályát teljesítő versenyzők között összetett eredményeket hirdettek, ahol az első három helyezett érem és tárgyjutalomban részesült.
A versenyszámok között volt idő kikapcsolódásra is. A Sümegi vár díjmentesen fogadta a versenyzőket és szombaton este lovagi torna bemutatón vehettek részt az érdeklődők.

Mézes Tibor Sólyom

Üdv:
Sólyom