Az olimpiai láng Sümegen


Az olimpiai láng Sümegen

Nagyszabású sportrendezvénynek, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak ad otthont Győr városa ez év júliusában, több ezer ifjú versenysportoló részvételével. Számos kiváló eredményeket felmutató ifjú sportolóval büszkélkedhet Sümeg városa is. Közülük néhánynak abban a megtiszteltetésben lehetett része, hogy az olimpiai lángot kezébe vehette, és a városközpontban a Fáklyafutás program keretében körbe futhatott vele. Kiemelt lángfutóink ezzel tulajdonképpen a város sportéletének ifjú nagykövetei lettek.

Az olimpiai láng, melyet Borkai Zsolt, tornász olimpikonunk egyenesen Rómából hozott az ifjúsági olimpiának helyet adó megyeszékhelyre, s innen indult országjáró körútjára, a fáklyafutás helyszíneire egy elegáns Audi cabrioval, Hugoo kakas, az ifjúsági olimpia kabalaállatának kíséretében.

Sümeg főutcájára is így gördült be az olimpiai láng május 28-án délelőtt. Végh László polgármester vette át a lángot, és beszédében kiemelte városunk aktív sportéletét és eredményes sportolóit. A lelkes közönség minden egyes lángfutót külön tapssal jutalmazott, ezzel is kifejezve a büszkeségünket és szeretetünket, melyet a teljesítményük és példamutatásuk iránt érzünk.

Kiemelt lángfutóink voltak:

  • Tóth Panna díjugrató, a Várkapitány Lovagi Torna Egyesület versenyzője (Pannát két daliás lovag is kísérte),
  • Bolla Gergő, az Illés Akadémia – Haladás játékosa, a magyar U17-es labdarúgó válogatott tagja,
  • Iván Bence, az U17-es magyar röplabda válogatott tagja,
  • Dóber Kristóf a Sümeg Trail terepfutó versenyt képviselte és népszerűsítette (ugyanakkor az NB I-es férfi röplabda csapat tagja), valamint
  • Bor Gyula, a Diákolimpián országos döntőbe jutott, valamint a Sümeg VSE eredményes labdarúgója (csapattársai kísérték).

A lángfutóink a fáklyát visszaadták Hugoo kakasnak, és rövid fényképezkedést követően tovább is gurultak a következő szerencsés helyszínre, hogy majd július 23-án este, az olimpiai verseny nyitóünnepségén az ETO stadionban erről a fáklyáról lobbanjon fel a versenyek alatt is égő olimpiai láng.