AUSZTRÁLIA LEGYŐZÉSÉVEL INDULHAT A PÓLÓVILÁG MEGHÓDÍTÁSA


AUSZTRÁLIA LEGYŐZÉSÉVEL INDULHAT A PÓLÓVILÁG MEGHÓDÍTÁSA

A házigazda Magyarország a világbajnokságok történetének legeredményesebb – 3 arany-, 6 ezüst- és 1 bronzérem – nemzeteként vág neki a tornának.

Bármilyen furcsa is, de a 2016-os riói olimpia ötödik helyét eldöntő helyosztó mérkőzés óta a magyar férficsapat nem játszott tétmeccset. Játszhatott volna, ha elindul a Világligában, de ezt a sorozatot most kihagyta az együttes – inkább gőzerővel a budapesti vb-re készült.

Habár Kemény Dénes szövetségi elnök a világbajnokság előtt több nyilatkozatába azt hangoztatta, hogy sem a magyar női, sem a férfiválogatott nem aranyesélyes, a közvélemény ebben a sportágban – pláne egy hazai rendezésű világbajnokságon – nem nagyon tud (vagy szeretne) más eredményt elképzelni.

Pedig a helyzet az, hogy a világ férfi vízilabdázásának jelenlegi mezőnyéből az olimpiai bajnok szerbek magasan kiemelkednek. Ez nem jelenti azt, hogy máris oda kell nekik adni a budapesti vébé aranyérmét. Hiszen nem is olyan régen volt olyan időszak, amikor a magyar csapat járt több lépéssel a mezőny előtt, mégsem nyert mindig világbajnokságot.(„Csak” olimpiát, de abból kettőt is abban az időben, amikor a vb-arany nem sikerült. 2003-ban a barcelonai vébén győztünk, legközelebb 2013-ban ugyanott, de ez alatt a tíz év alatt két olimpiai elsőség is a miénk lett.) Budapesten a férfitorna küzdelemsorozatában az első – majdnem legfontosabb – lépés az lesz, hogy Nagy Viktorék megnyerjék a csoportküzdelmeket.

Magabiztos győzelemmel kezdtek a fiúk. Märcz Tamás csapata könnyedén verte meg Ausztrália csapatát a Hajós Alfréd uszodában. A végeredmény: Ausztrália- Magyarország: 3-13 (1-1; 1-4; 1-2; 0-4)

A következő ellenfél szerdán Olaszország lesz.