Akció a biztonságáért


Akció a biztonságáért

 

 

A polgárőrökkel közösen tartottak akciót a tapolcai és a sümegi rendőrök.

 

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai fokozott ellenőrzést hajtottak végre Tapolca és Sümeg szórakozóhelyein 2017. december 2-án, az éjszakai órákban. Az akció végrehajtása során a polgárőrség tagjai is közreműködtek.

Az akció célja a fiatalkorúak biztonságának fokozása, a szórakozóhelyek és a zenés, táncos rendezvények, a vendéglátó ipari egységek és azok környékének fokozott ellenőrzése, a körözött személyek felkutatása és elfogása, továbbá a bűncselekmények elkövetésének megelőzése, illetve megszakítása volt.

A rendőrkapitányság épületében megtartott eligazítás után az egyenruhások elindultak az akciótervben meghatározott szórakozóhelyekre, és az éjszaka folyamán közel száz vendéget ellenőriztek, valamint több mint 70 gépkocsi vezetőjét és utasait igazoltatták a vendéglátóegységek környékén.

Az összehangolt akció keretében az intézkedés alá vont személyek közül egyetlen esetben sem merült fel bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésének gyanúja.

Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban a Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén hasonló ellenőrzési akciókra számíthatnak az állampolgárok.

 

 

Nagy Judit

megelőzési főelőadó

Tapolcai Rendőrkapitányság