Ablak, Sümeg város magazinja 2017. 03. 15.


A település vezetői az ünnep előtti napon rótták le kegyeletüket a városi temetőben, a Bem és Kossuth emléktábláknál valamint a Hősök Emlékműnél.

A város ünneplő közönsége a Kisfaludy téren gyűlt össze, hogy részesei legyenek nemzeti ünnepünkön a közös emlékezésnek. Az ünnepi műsorban közreműködtek Lang Rudolf színművész, Dávid Roland előadóművész, Ramasz László örökös aranysarkantyús néptáncos, Nagy Márton Miklós a sümegi néptáncegyüttes szólistája, Sümeg Város Fúvószenekara valamint a Radetzky Huszár Egyesület tagjai.

Az ünnepséget követően nyílt meg a Kisfaludy emlékházban a keszthelyi Balatoni Múzeum vándorkiállítása, mely különleges színfoltja volt az emlékezésnek.

A legkisebbek, az óvodások is napokon át készültek a magyarság e jeles évfordulójának megünneplésére. Életkori sajátosságaiknak megfelelően kézműves foglalkozásokkal és szerepjátékokkal idézték meg ezt a kort.

A hagyományoknak megfelelően az általános iskola és a gimnázium diákjai nemzeti ünnepünk előtti napon a művelődési központban ünnepeltek. A Kisfaludy Sándor Gimnázium tanulói adták az ünnepi műsort. Felkészítő pedagógusok   Walter Katalin és Szili Zoltán voltak. Megkérdeztük a fiatalokat arról is, mit jelent számukra március 15-e. Ezzel az összeállítással búcsúzunk.