A zeneiskolásoknak is elindult az új tanév


A zeneiskolásoknak is elindult az új tanév

A gimnázium szervezeti egységeként működő zeneiskola is megkezdte a tanév elindulásával működését. Idén 125 diák jelentkezett a különböző hangszeres órákra. A tanítás mellett folyamatosan lesznek rendezvények is, koncertek, versenyek. Nyertes pályázatok is segítik az idei tanév munkáját.

A zenetanárok évnyitó koncertjével vette kezdetét a tanév a zeneiskolában. A kisebbek és a nagyobbak között is sokan vannak, akik szeretnének idén is elmélyülni a zeneművészetben, az iskola keretein belül.

A város polgármestere köszöntőjében a zene érzelmekre ható tulajdonságait emelte ki. Sümeg a művészetek városa, és a zene is mindig fontos volt az itt élőknek – mondta. Jó, hogy van olyan intézményünk, ahol magas szinten művelik ezt.

Monostori István, a zeneiskola vezetője a nyertes pályázatokról is szólt, valamint ismertette a tanév terveit a diákoknak, szülőknek.

A tanévnyitón hangversenybérlettel jutalmazták azokat a diákokat, akik a tavalyi koncerteken rendszeresen részt vettek. A tanévnyitó egy nagy elhatározás ideje is, hiszen akik beiratkoztak, azoknak végig is kell járniuk az évfolyamot. A szülőknek is plusz vállalást jelent ez, azonban pozitív hozzáállásukkal sokat segíthetnek a gyerekeknek.

A sok- sok gyakorlás között versenyek is lesznek az év folyamán. Ősszel trombitaverseny válogatójának ad helyet a zeneiskola. Kiemelkedik a programok közül a márciusra tervezett regionális kamaraverseny is, melyet a sümegi intézmény rendez. Ezen kívül pedig háziversenyekre is készülnek majd a diákok.