A lakás biztonsága nyáron is


A lakás biztonsága nyáron is

 

A Tapolcai Rendőrkapitányság az otthonok védelmére hívja fel a figyelmet.

A betörések jelentős része akkor történik, amikor a lakók nem tartózkodnak otthonukban, ezért fontos, hogy amikor elutaznak otthonról, tegyenek vagyonbiztonságukért. Ne adjanak esélyt a bűnelkövetőknek!

A kerítés, a kapu, az udvar, az ingatlan nyílászáróinak állapota nagyban meghatározza azt, hogy a lakásunk mennyire nyitott egy betörő számára. Aki nem használ biztonságtechnikai eszközöket, az kockázatnak teszi ki az otthonát.

Ha elutazik, kérjük, tegyen meg néhány fontos biztonsági intézkedést!

Bízzon meg valakit, aki távollétében is figyelmet fordít otthonára. Minden nap ki kell üríteni a postaládát, a látható helyeken lévő szórólapokat szedjék össze, mert a napok óta kiürítetlen postaláda arról árulkodik, hogy a háziak távol vannak. Értékeiket tartsák biztonságos helyen!

Nagy divat az internetes közösségi oldalakra feltölteni a nyaralásról készített képeket, viszont aki ilyen fotókat tesz nyilvánossá, az információt ad ki arról, hogy éppen akkor nem tartózkodik otthonában. Ha ilyen tartalmakat töltenek fel, fordítsanak különös figyelmet a nyilvánosság szintjének beállítására.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot!

 

Nagy Judit

megelőzési főelőadó

Tapolcai Rendőrkapitányság