Nemzetközi csapat jó gyakorlatok nyomában a Balaton-felvidéken


A „Rural SMEs – Fejlesztéspolitikák a vidéki vállalkozások és innovatív KKV-k számára című projekt keretében 2 napos szakmai találkozóra került sor a Közép-dunántúli Innovációs Regionális Ügynökség (KDRIÜ) szervezésében az ÉLTETŐ-nél 2018.06.12-13. között.

A projekt megvalósításáért Európa számos térsége működik együtt, a sikerért a magyar partner mellett spanyol, ír, szlovén, görög, román, portugál partnerek dolgoznak együtt. A találkozó első napján szakmai konferenciára került sor a sümegi Hotel Kapitányban, amelynek keretében az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a „Vidék Minősége” védjegyrendszerét ismertette a nemzetközi partnerekkel. A workshopon emellett minden projektpartner bemutatott egy jó gyakorlatot a társadalmi innováció témájában. Az első napot borkóstolós vacsorával zártuk a Palota Pincében.

A projekttalálkozó második napján szakmai tanulmányútra került sor, amelynek során a partnerek betekintést nyerhettek védjegyes termelőink mindennapjaiba, illetve megmutattuk a Balaton-felvidék fő látványosságain kívül a vidék rejtett értékeit is. Megnézhették hogyan készül a helyi védjegyes sajt a sümegprágai Kalla Naturfarmon, milyen egy igazi nyugalmat árasztó vidéki falusi szálláshely Bazsin az Őshazában, megkóstolhattak egy igazi hagyományos magyar ebédet a halimbai Herbaportán. Az időszaknak megfelelően éppen virágzó levendulát szedhettek a Dörgicsei Levendula Majorban, majd védjegyes szuveníreket vásárolhattak a balatonakali FÉK Üzletházban. A tanulmányutat csodálatos Balatoni panorámás vacsorával zártuk a tihanyi Ferenc Pince Csárdában.

A rendezvényről készült további fotók a Facebook oldalunkon megtekinthetőek.

1. nap

2. nap

Forrás: http://eltetobalatonfelvidek.hu/nemzetkozi-csapat-jo-gyakorlatok-nyomaban-a-balaton-felvideken/