Különdíjjal jutalmazott sümegi hastáncosok


Számunkra új dologban próbáltuk ki magunkat, hastánc formációként 13-an szerepeltünk az immáron VII. alkalommal megrendezésre kerülő veszprémi nemzetközi Connector Táncfesztiválon. Fúziós hastánc koreográfiánk a „Tűz és víz” nevet viseli, melyet dupla legyezőfátylakkal igyekeztünk látványossá tenni.

A csoport összehangolása nem volt egyszerű feladat. Vegyes összetételű életkorban, tudásszintben és versenytapasztalatban is. Vannak közöttünk sümegi felső tagozatosok, szombathelyi középiskolások és győri egyetemisták is. Van, akinek ez volt élete első táncversenye, van, aki már túl van pár alkalmon. Tanulás, gyakorlat, munka, KRESZ és nyelvvizsgára való készülés közepette a táncpróbákra is szakítanak időt. A tagok között vannak vidékiek: Tapolcáról, Csabrendekről, Sümegprágáról, Várvölgyről, Szentimrefalváról és Káptalanfáról járnak be. Így a próbák egyeztetése sem volt könnyűnek mondható, de sikeresen megoldottuk.

A Zafirah Hastánccsoporttal a kezdetek óta minden évben részt veszünk a versenyen. Eddig még egyszer sem kaptunk különdíjat. Az idei különleges volt számunkra, mert megnyertük a legjobb smink és jelmez különdíját. És mindezt úgy, hogy a fellépő ruháinkat mi magunk álmodtuk meg és saját kezűleg díszítettük. Valódi kagylókat festettem és csillámoztam egyesével, ezeket rögzítettük a vizet szimbolizáló táncosaim hálós felsőjére. A témához dukált a pikkely mintás nagy színpadi smink is.

A tűz szerepét megtestesítő táncosok ruháján lévő díszítést fél milliméternél is kisebb csillogó kövek alkotják. Közel 40.000 darabot ragasztottunk fel egyesével, amelyre összesen több mint tizenhét órát kellett szánnunk személyenként.

Nagy felelősség tanárnak lenni. Igyekszem értékelhetőt, kreatívat, egyedit és hasznosat alkotni. Ezúton is köszönöm a táncosaimnak a bizalmat. Remélem, hogy még sok ehhez hasonló szép élményben lesz részünk. Köszönöm a szülőknek is az áldozatos munkáját. És mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a sikerünkhöz, még ha „csak” egy pozitív megerősítésről is van szó.

 

A Connectoron elér eredményeink:

 • EZÜST MINŐSÍTÉS: „Vitorlás” – Czafit Boglárka, Kizmus Katalin
  (Felnőtt, amatőr, hastánc, duó)
 • HELYEZÉS: „Hold és Nap” – Nagy Natália, Nagy Réka
  (Felnőtt, hobbi, hastánc, duó)
 • HELYEZÉS: „Tango-Jazz-Oriental Fusion”
  (Felnőtt, hobbi, hastánc, csoport)
 • HELYEZÉS + LEGJOBB SMINK ÉS JELMEZ KÜLÖNDÍJ: „Tűz és víz”
  (Felnőtt, hobbi, hastánc, formáció)

 

 

Fehér Barbara