Újabb aszfaltos úttal gazdagodott a város


 A Belügyminisztériumtól kapott támogatásból újulhatott meg a Kövesdomb utca, 360 méter hosszban, 1440 négyzetméteren. Október 12-én megtörtént az út átadása, alig fél évvel a pályázati döntés megszületése után. A lakók örömmel vették birtokba a mintegy húsz éve várt fejlesztést.

Régi probléma volt ennek az utcának a műszaki állapota. Az esővíz kezelhetetlen volt, az itt élők sokat küzdöttek a sárral és a porral. Most igazán 21. századi komfortfejlesztés valósulhatott meg. Egyoldali szegélykövezést kapott az utca, a padkázás és finom tereprendezés után pedig vastag aszfaltréteggel borították be a mintegy 360 méter hosszúságú szakaszt.

Az út felújítását a pályázat megnyerését követően az önkormányzat szakszerű koordinálásának köszönhetően rekoridő alatt végezte el a kivitelező.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Orbán István örömének adott hangot és az összefogás fontosságát hangsúlyozta.  Elmondta, tavaly decemberben közgyűlésükön az utcában lakók tették szóvá az áldatlan állapotot, s ezzel a kéréssel megkeresték az önkormányzatot, ha pályázat segítené a felújítást, éljenek vele.

Az átadó ünnepségen Végh László polgármester úgy fogalmazott: az önkormányzat igyekszik a felmerülő problémákon segíteni az adódó pályázati lehetőségek és anyagi keretek függvényében természetesen.  Örömét fejezte ki, hogy az útfelújítással jelentősen tudtak az ott lakók életkörülményein javítani.

A felújított utat Nagy József főesperes, kanonok megáldotta, majd az átadást jelképező szalagot a város polgármestere és a roma Nemzetiségi önkormányzat elnöke vágta át.

Az utca lakói szép számban voltak jelen az ünnepélyes alkalmon, és örömüket fejezték ki az út felújításával kapcsolatban.