Sikeres Blázsovics testvérek


Sümegen nagyon sok családban kiemelkedő helyet foglal el a sport. Fontos szerepe van a szülői példamutatásnak és az iskolának. Sorozatomban azokat a családokat szeretném bemutatni, akik kimagasló eredményeikkel, szorgalmukkal példát mutathatnak minden fiatal diáknak.

Elsőként a Blázsovics testvéreket mutatom be!

Blázsovics Ádám, Péter és Dorka sümegi nevelésű játékosok.

A legidősebb Ádám, aki a focival ismerkedett meg Renczes Ákos testnevelő-edző által 2009-ben.

 

2015 tavaszán elsajátította a teqball alapjait a Testnevelési Egyetemen.

2017 júniusában nyerte meg az első világkupát Budapesten, ahol “kvalifikálta magát a 2. világkupára, amit év végére terveznek. Rendkívül fontos számára a tanulás, hiszen párhuzamosan két egyetemet végzett. 2018 januárjában fejezte be a testnevelő-edző szakot a TF-en. Jelenleg levelező tagozaton hallgató a Széchenyi István Egyetemen Győrben, ahol járműmérnöknek tanul.

A középső testvér Péter, aki a röplabdában csillogtatja tehetségét. 

 

2006-ban kezdett el röplabdázni. Nevelő edzője Kaposi Józsefné a helyi iskola testnevelője volt.

  1. osztály után Dunaújvárosban folytatta pályafutását, ahol minden korosztályban bajnoknak mondhatja magát.

A Dunaferr felnőtt csapatába is hamar bekerült és szerzett egy Magyar Kupa 3. helyezést.

Érettségi után Kazincbarcikára szerződött, majd egy év után haza tért nevelő együtteséhez, de a   bajnokság felénél váll sérülés miatt kényszerült abba hagyni a szezont. Fél év szünet után visszatért Kazincbarcikára és idén márciusban kupa győzelmet is ünnepelhetett és sok esélyük van a bajnokság megnyerésére is. Többszörös korosztályos válogatottság mellett most behívtak a felnőtt válogatott keretbe is.

A sport mellett végezte el a röplabda edzőit Budapesten és jelenleg sport szervező menedzser szakra jár a Testnevelési Egyetemen.

A legkisebb leány testvér Dorka, aki szintén Sümegen kezdte a röplabdát Szabó Tamás testnevelő-edző irányításával 2008-ban.

Dorka fiatal kora ellenére minden korosztályban húzó ember.

3. korcsoportos Diákolimpián 3. helyet értek el a Ramassetter Iskolával, valamint U14-es strandröplabda bajnok is lett. A középiskolát Jászberényben kezdte és az idén már büszkélkedhet egy Diákolimpia  3. helyezéssel az 5.-6. korcsoportos csapattal, valamint a felnőtt együttesben is bemutatkozott és a Magyar Kupa 4. helyén végeztek.
 

Nagyon szép eredményeket mutathat fel a testvér trió és még hosszú út áll előttük. Remeljük, hogy sümegi csapatokban is láthatjuk őket újra játszani!

További szép sikereket kívánunk Nekik! 

Kaposi Tamás